Hallo!

Doe je veel moeite om die perfecte look te krijgen en wil je dat je make-up er elke dag perfect uitziet? Dat klopt toch? Maar als je je make-up gaat aanbrengen, blijkt je gezichtshuid niet zo mooi te zijn als je dacht. En dan doet de cosmetica ook niet wat ze moet doen en blijkt het van twijfelachtige kwaliteit te zijn. Je foundation krult op, verandert van kleur en geeft geen dekking? Blijf lezen om te weten te komen hoe je deze nachtmerrie kunt stoppen en wel kunt genieten van een stralende teint.

1. Wanneer foundation aankoekt

Als je gezichtstype olieachtig is, en als je talgklieren te intensief werken, dan is het heel goed mogelijk dat je make-up midden op de dag over je gezicht uitloopt. De belangrijkste dader is hier talg, dat zorgt dat de foundation gaat aankoeken, de huid gaat glanzen en de imperfecties in je gezicht zichtbaar worden. Als je de levensduur van je foundation wilt verlengen, moet je een lichte vochtinbrengende crème aanbrengen en de hele dag door vloeipapier gebruiken. Houd er tegelijkertijd rekening mee dat een vette of gemengde huid niet te droog mag worden, omdat dit de conditie van de huid nog verder kan verslechteren. Om de huid te reinigen en dode opperhuidcellen te verwijderen, kun je in principe kiezen voor cosmetica voor de gevoelige huid, waarvan de werking zacht is en de samenstelling is gemaakt van natuurlijke stoffen.

2. Foundation blijft niet zitten

Foundation die niet blijft zitten is een van de grootste problemen die vrouwen tegenkomen. Waarom gebeurt het? Waarschijnlijk is de cosmetica aangebracht op het droge huidtype of heeft zich opgehoopt in fijne lijntjes en andere huidplooien. Als je problemen hebt met foundation die niet blijft zitten, is de enige oplossing hier het regelmatig aanbrengen van een gezichtsscrub, hydratatie van de huid en het herstellen van de soepelheid van de huid. Ga daarom voor gezichtsnevels, thermaal water, maskers en producten met scrubdeeltjes die qua grootte overeenkomen met jouw huidtype.

3. Masker alleen in het theater

Het maskereffect is een frequente make-up flop van veel vrouwen. Reden? Een te dikke laag foundation in combinatie met slecht opdoen. Om de cosmetica gelijkmatig te verdelen, moet je gebruik maken van de juiste kwasten en sponzen. Professionele hulpmiddelen zijn veel beter voor het aanbrengen van schoonheidsproducten op de huid en laten geen onzuiverheden of vlekken achter. Verder is het aanbrengen van foundation op zowel de hals als de haar- en wenkbrauwlijnen heel erg belangrijk. Om het maskereffect te voorkomen, moet je er zeker van zijn dat de tint van de foundation die je wilt aanbrengen in overeenstemming is met die van je huid.

4. De foundation oxideert

Heeft je gezicht de neiging om op sommige plaatsen donkerder te worden, of om een beetje oranje te worden? Als dit gebeurt, betekent dit dat de foundation die je blijft gebruiken oxideert en zijn echte kleur verliest. Reden? Je hebt geen fixatiepoeder aangebracht aan het einde van de make-up. Bovendien wordt het oxideren ook bevorderd door veranderingen in de pH-waarde van de huid. Om dit probleem te voorkomen, veeg je je gezicht ’s ochtends of voor het aanbrengen van de make-up af met een toner.

5. Crème VS foundation

Het komt ook voor dat je ofwel een verkeerde gezichtscrème aanbrengt, ofwel er een te dikke laag van aanbrengt. Er blijft een vette laag achter op je gezicht die het nauwkeurig aanbrengen van de make-up verhindert. Als gevolg daarvan is er een kleurcake voor cosmetica. Zorg daarom, voordat je make-up aanbrengt, op de juiste manier voor je huid. Je hoeft geen gezichtscrème in overvloed aan te brengen. Vergeet niet om de gezichtscrème op de juiste manier aan te brengen, geef de cosmetica een paar minuten de tijd om door de huid te worden geabsorbeerd. Alleen dan kun je doorgaan met het doen van make-up om er zeker van te zijn dat het niet snel verpest wordt.

6. Foundation past niet bij de make-up primer

Het aanbrengen van de make-up primer moet volgens dezelfde regels gebeuren als het aanbrengen van een crème. Om je make-up te fixeren moet je het in kleine hoeveelheden gebruiken. Natuurlijk moet je voor het aanbrengen van de foundation even wachten om de primer te laten intrekken en de huid droog te laten worden. Anders glijdt je kleurcosmetica over je gezicht en is je make-up niet duurzaam.

7. Foundation en het juiste licht

Veel vrouwen brengen de make-up aan bij slechte verlichting. Ze doen het in een badkamer als de enige lichtbron de kunstmatige is. De regel is als volgt: je moet make-up aanbrengen met dezelfde lichtbron als waar je later in gaat zitten. Ben je bij een feestje dat buiten wordt gehouden? Breng make-up aan bij een raam. Als het evenement waar je heen gaat binnenshuis wordt gehouden, kun je overal make-up aanbrengen. Zorg er wel voor dat de ruimte goed verlicht is.

Als je ook nog eens met soortgelijke problemen met de foundation te maken hebt, laat dan een reactie achter. Misschien is het makkelijker als we samen een oplossing proberen te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *