Hoe verbeter je de schoonheid van binnenuit? Welke vitaminen heb je hiervoor nodig en wat gebeurt er met het lichaam als je te weinig vitaminen binnen krijgt? Het is goed om deze dingen te weten.. ontspan en lees verder.

Welke vitaminen mist het lichaam?

 • VITAMINE A: een tekort aan vitamine A veroorzaakt allerlei puistjes. Het is verstandig om supplementen te nemen. Een extra voordeel is dat je geen last krijgt van nachtblindheid. Waardevol, toch?
 • VITAMINE D: is een must voor bodybuilders en mensen die veel sporten omdat het de botten en spieren sterk houdt. Als je jezelf vaak moe voelt en last hebt van je spieren: eet voedsel dat rijk is aan vitamine D. Dit helpt ook tegen maagproblemen.
 • VITAMINE K: ben je de blauwe plekken zat? Duurt het lang voordat je lichaam geneest? Vitamine K is een must: het helpt de huid helen en versterkt de haarvaten.
 • VITAMINE C: deze kennen we allemaal! Natuurlijk is dit een onvervangbaar deel van de huidverzorging, ongeacht jouw huidtype. Het verbetert het helingsproces van de huid, vermindert irritaties, verheldert en egaliseert de huiskleur en vertraagt het verouderingsproces van de huid.
 • VITAMINE B2: zonder vitamine B2 zien we eruit als vampiers: bloederige ogen, vale huid, vreselijk haar. Als je vaak last hebt van mondhoekfissuren of non-stop droge lippen hebt: waarschijnlijk heb je een tekort aan vitamine B2 (riboflavine).
 • VITAMINE B3: slecht geheugen, insomnia, huid die maar heel langzaam heelt, gebarsten opperhuid? Dit zijn symptomen van een tekort aan vitamine B3, ook bekend als niacine.
 • VITAMINE B7: aka biotine, is een beroemde schoonheidsverbeteraar. Heeft een grote impact op de conditie van het haar, de nagels en de huid. Een tekort leidt ook tot depressieve klachten. Je kunt biotine supplementen nemen maar gelukkig komt een tekort aan vitamine B7 weinig voor.
 • VITAMINE B9: foliumzuur, heeft veel voordelen voor de moms-to-be. Versterkt het immuunsysteem en versnelt reparerende functies van het lichaam. Een tekort aan vitamine B9 leidt tot serieuze veranderingen van de huid en stemmingswisselingen.
 • VITAMINE B12: houdt het lichaam in vorm. Een tekort aan vitamine B12 leidt tot gevoelloze ledematen, levenloze en vale huid, duizeligheid, bloedend tandvlees en een slecht geheugen. Zonder deze vitamine worden we snel moe. Neem daarom vitamine B12 supplementen als je levendig wil blijven en een uitstekend geheugen wil houden.
  Zoals je kunt zien zijn vitaminen B noodzakelijk om er jong en vitaal uit te zien.. en om mentaal gezond te blijven. Ik voeg nog één vitamine toe, deze ken je waarschijnlijk ook goed.
 • VITAMINE E is essentieel om de huid en het haar mooi en gezond te houden. Een jonge huid bestaat niet zonder vitamine E (de ‘vitamine van de jeugdigheid’). Het verbetert reparatieprocessen van het lichaam op een briljante manier, voorkomt rimpels en stimuleert de synthese van collageen en elastine. Vitamine E is een beauty fenomeen. Natuurlijke oliën bevatten veel vitamine E (arganolie bevat het meest ervan). Dit is goed omdat vitamine E oplosbaar is in vet.

Dit is het einde van mijn lezing over vitaminen. Krijg jij voldoende vitaminen binnen? Vul je ze aan met voedsel of met supplementen? Laat het me weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *