Hallo!

De laatste tijd zijn barbiers behoorlijk hip geworden. Als je vriend gezichtshaar heeft en er beter voor wil zorgen, is het misschien de moeite waard om daar een bezoekje aan te brengen. Als hij liever zelf voor zijn haar zorgt, dan komen mijn tips goed van pas. Lees verder en geniet.

Hoe vaak en wat moet ik gebruiken voor de baard?

Sommigen beweren dat het het beste is om de baard elke dag te wassen. Dat is om twee redenen belangrijk. Al met al komt de baard in contact met voedsel en dat kan tussen de haren komen te zitten. Bij het wassen van de baard moet je ook de huid eronder wassen. Zo beperk je het risico op dermatologische aandoeningen die kunnen leiden tot haarverzwakking en beschadiging. Wat moet je gebruiken voor het wassen van de baard? Het is het beste om speciale cosmetica te kiezen voor het gezichtshaar van mannen. Ook kruidenshampoo met een lichte formule is perfect.

De baard kammen

Niet alleen voor het haar op het hoofd is het gebruik van de kam of een borstel nodig. De beste accessoires zijn een kam gemaakt van zwijnenhaar. Wat doet een borstel? Het verbetert de bloedcirculatie en dat beïnvloedt de voeding van de wortel en geeft versterking. Bovendien zorgt het kammen ervoor dat de baard aan volume wint en helpt het de dode huidcellen te verwijderen.

Vochtinbrengende en oliehoudende behandeling voor baard

Het is weer een ander belangrijk element van de baardverzorging. Vergeet niet dat je hydraterende cosmetica en oliën moet combineren met de behoeften van de baard, maar ook met het huidtype. Dat is niet altijd even gemakkelijk. Momenteel loop de cosmetica-industrie over van veel op olie gebaseerde cosmetica, wassen of vochtinbrengende ingrediënten.

Baardwas

De haarverzorging voor de baard moet gepaard gaan met de styling. Het is het makkelijkst om het haar te temmen met was. Let erop dat je geen witte vlekken of klontjes achterlaat en dat je het haar niet klontert. Breng de was in kleine hoeveelheden aan en ga dan pas verder met de styling. Als je de was in de vingers opwarmt, zal het makkelijker zijn om ermee te werken en te gebruiken.

Hoe trim je de baard?

Je hebt een scherpe schaar, een trimmer of een elektrisch scheermesje met verschillende lengtes nodig. Kies de vorm van de baard in overeenstemming met de vorm van het gezicht en houd daarbij in gedachten of de kaaklijn scherp is of dat je je grote bakkebaarden kunt veroorloven of dat je los kunt gaan met de lengte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *