Er komt steeds meer nadruk op natuurlijke producten, waaronder poeder. Natuurlijke poeders zijn eigenlijk poeders die allemaal van natuurlijke ingrediënten zoals rijst, bamboe, mineraal of andere zijn gemaakt. Natuurlijke poeders zijn het perfecte product als u op zoek bent naar een subtiele make-up look. Wat zijn de voordelen ervan? Dit artikel gaat in op de verschillen tussen de verschillende soorten poeders, wat de voordelen zijn en welke poedervorm het best voor je zal werken.

Rijstpoeder

Rijstpoeder is een van de meest voorkomende natuurlijke poeders. Rijstpoeders bevatten stoffen zoals ferulinezuur, rhizenamide en oleanolzuur, die allemaal bekend staan om hun gunstige effecten op de huid. Het is een zachte en fijne poeder, wat betekent dat het niet scherp aanvoelt op de huid. Het biedt een aantal voordelen, waaronder: het houdt vocht vast, het houdt de huid prettig fris en het voorkomt ongewenste glans. Rijstpoeder is ook geschikt voor de gevoelige huid, aangezien het niet schuurt. Het is ook een goede keuze voor mensen met acne, omdat het ontstekingen remt.

Bamboepoeder

Bamboepoeder is een andere veel voorkomende natuurlijke poeder. Het wordt gemaakt van bamboevezels, wat betekent dat het rijk is aan antioxidanten. Bamboepoeder heeft een aantal positieve eigenschappen voor de huid, waaronder: het hydrateert de huid, het houdt de huid glad en het neutraliseert vrije radicalen. Het heeft ook een hoge UV-bescherming, wat betekent dat het je huid kan beschermen tegen schadelijke ultraviolette stralen. Bamboepoeder is zacht, wat betekent dat het perfect is voor mensen met gevoelige huid.

Mineral Poeder

Mineralenpoeders zijn poeders gemaakt van mineraalzouten. Ze bevatten meestal zinkoxide of titaniumoxide. Mineralenpoeders worden vaak gebruikt als basis voor make-up. Ze geven een mooie, natuurlijke basis die de huid voedt en beschermt tegen schadelijke stoffen. Een groot voordeel van mineralenpoeders is dat ze ademend zijn en niet-comedogeen, wat betekent dat ze geen poriën verstoppen of acne veroorzaken. Mineralenpoeders bevatten ook een licht geurende en kalmerende bestanddelen die een gezonde, frisse uitstraling geven.

Wat is het beste om te gebruiken?

Er zijn een aantal dingen om in gedachten te houden bij het kiezen van het juiste poeder. Als u een gevoelige huid heeft, kiest u het beste voor een van de zachte, natuurlijke poeders zoals bamboe of rijst. Mineralenpoeders zijn meer geschikt voor mensen met een gemiddelde tot dikke huid, omdat ze meer hydraterende eigenschappen bieden. Als u eerder kijkt naar poeders die als basis kunnen dienen voormake-up, dan is het beste om een minerale poeder te kiezen.

Samenvatting

Er zijn een aantal verschillende natuurlijke poedervormen zoals rijst, bamboe en minerale. Elke poeder heeft zijn eigen voordelen, afhankelijk van uw niveau van bescherming, hydratatie, textuur en de omstandigheden die uw huid dagelijks te verduren krijgt. Rijstpoeder is perfect voor gevoelige huid, bamboepoeder is gebruiksvriendelijk en mineralenpoeders bieden de beste basis voor make-up. Er is geen specifiek product dat het beste is voor iedereen; iedereen heeft andere behoeften en wensen. Kijk voor jezelf wat voor jou het beste werkt!