Je zegt ‘peeling’ en je denkt of ‘lichaam’ of ‘gezicht’. Vergis ik me? Nou, er zijn meer lichaamsoppervlakken die kunnen worden behandeld met deze prachtige beautybehandeling, zoals bijvoorbeeld de hoofdhuid. Welke producten moet je kieze? Welk type hoofdhuid peeling moet je kiezen? Lees verder en leer hoe je een hoofdhuid peeling effectief en goed kunt doen.

Wat is hoofdhuid peeling?

In principe verschilt hoofdhuid peeling niet veel van gezichts- of lichaamspeeling. Je moet dezelfde producten gebruiken, het biedt dezelfde voordelen en levert dezelfde effecten op. Het doel van deze behandeling is het verwijderen van dode huidcellen, het verbeteren van de effectiviteit van talgklieren en het elimineren van overmatig talg. Dankzij deze behandeling zal het haar gezonder worden, zal de bloedcirculatie sneller op gang komen en zullen de haarwortels sterker worden.

Wie kan een hoofdhuid peeling gebruiken?

Over het algemeen wordt hoofdhuid peeling aanbevolen voor iedereen die vaak zware haarverzorging en haarstylingproducten gebruikt. Daarnaast wordt hoofdhuid peeling ook aanbevolen voor diegenen die de effecten van natuurlijke haarverzorgingsproducten willen versterken. Deze hoofdhuid reinigende behandeling is ook perfect geschikt voor degenen die worstelen met vette haarwortels en die dit probleem willen verminderen. In gewoon Nederlands ontstopt deze behandeling de huidporiën, verwijdert talg, voorziet de hoofdhuid van zuurstof en versterkt het haar.

Soorten hoofdhuid peeling

Wat mij betreft zijn er twee basistypes van de hoofdhuid die op het gelaat/lichaam kunnen worden aangebracht en deze delicate huid van ons hoofd:

  1. Mechanische hoofdhuid peeling – dode huidcellen, talg, roos en andere onzuiverheden worden verwijderd door de hoofdhuid in te wrijven met een cosmetisch middel dat schurende bestanddelen bevat.
  2. Enzymatische hoofdhuid peeling – dit product breekt celbindingen af en verwijdert dode opperhuidcellen samen met talg en onzuiverheden.

Zelfgemaakte hoofdhuid peelings

De meest populaire zelfgemaakte hoofdhuid peelings zijn

  • koffie hoofdhuid scrub – meng een paar lepels gemalen koffie met je favoriete shampoo. Zoals je weet heeft koffie een verkwikkend effect dat zich vertaalt in een verhoogde doorbloeding. Dit resulteert op zijn beurt in het leveren van voedingsstoffen en zuurstof aan de haarzakjes en de huid. Koffie-hoofdhuid peeling moet niet op blank haar worden aangebracht, omdat ze de kleur van de haren kunnen aantasten. Houd er ook rekening mee dat het uitspoelen van de gemalen koffie tijd kan kosten en vermoeiend kan zijn.
  • Zoute hoofdhuid scrub – combineer een paar lepels grof zout met je favoriete shampoo. Dit type hoofdhuidbehandeling biedt een antibacteriële werking die mensen met een vette haarwortels goed van pas komt. Natuurlijk moet je dit type hoofdhuid peeling niet gebruiken als je huid geïrriteerd is of op enigerlei wijze beschadigd is.
  • Suiker hoofdhuid peeling – meng je favoriete shampoo met een paar lepels witte of bruine suiker. Deze zelfgemaakte hoofdhuid peeling is goed voor mensen met een gevoelige hoofdhuid. Het grote voordeel van suiker hoofdhuid peeling is dat het snel smelt onder invloed van warmte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *