Hallo meiden,

Vandaag ga ik jullie vertellen hoe je de beste föhn kiest. Van deze post zal je leren wat voor type apparaat je moet gebruiken bij welk type haar en hoofdhuid. Ook zal je alle föhn-gerelateerde termen leren die elke haarfanaat moet weten. Veel leesplezier!

Wat moet een goede föhn hebben?

De kracht van de motor is heel belangrijk bij het drogen van haar. Er zijn twee soorten motors: AC en DC. De eerste heeft een grotere kracht, waardoor hij het haar sneller droogt. AC-motors zijn zwaarder en groter, waardoor het moeilijker is om een apparaat met zo’n motor vast te houden. DC-motors hebben minder kracht en drogen dus ook langzamer. De föhns met deze motor zijn echter klein, en wegen niet veel. De grootte en het gewicht van het apparaat zorgen voor een gemakkelijker gebruik.

Voor veel haarfanaten, waaronder ik, zijn alle gadgets die bij een föhn komen cruciaal . Deze extra spullen zijn koppen die het drogen versnellen, opzetstukken die het haar stijl maken, luchtconcentrators of borstels die je haar in model brengen tijdens het föhnen. Ik kan niet ontkennen dat deze gadgets het proces van het haar drogen en in model brengen een stuk gemakkelijker maken, ze besparen je tijd en vormen je lokken zoals jij het wilt.

Moderne föhns hebben vele instellingen die het haardrogen gemakkelijker maken. Op dit moment zijn de technologieën titanium, keramisch en tourmaline ingeprogrammeerd in de apparaten. Het hoofddoel van zulke items is om het haar en de hoofdhuid te beschermen tegen schade en hitte. Föhns uit de 21e eeuw hebben ook een ionisatiefunctie, die kroes voorkomt, de stroom koele lucht die de haarschubben doet sluiten en een optie om de temperatuur te controleren.

Föhn versus haar- en hoofdhuidtype

Je zal droog haar het best kunnen verzorgen als je gebruik maakt van een föhn met een tourmaline verhitter. Hierdoor raken je lokken gehydrateerd en elastisch. Is je haar vettig? Koop dan een reguliere föhn zonder ionisatiefunctie en tourmalinetechnologie. Je haar heeft geen hydratatie meer nodig, maar een genezende shampoo en samenstellingen die de talgproductie verminderen.

Föhn normaal haar met een goede structuur, namelijk gesloten haarschubben, met apparaten met een optie voor temperatuurcontrole, een ionisatiefunctie en keramische technologie. Zijn je lokken krullend of golvend? Gebruik dan een föhn met een diffuser, die de golf van je haar kan definiëren. Je kunt ook een apparaat gebruiken met tourmalinetechnologie en ionisatiefunctie.

Bij het kiezen van een föhn, zijn er ook andere aspecten die een belangrijke rol spelen. Ga je binnenkort op vakantie? Kies dan een föhn met een DC-motor. Deze is lichter en neemt minder kofferruimte in. Als je geld wilt besparen, kun je ook kiezen voor een apparaat met een kleine motor. Maar als je het leuk vindt om veel geld uit te geven aan cosmeticagadgets, kun je ook gaan voor een grote föhn met een AC-motor. Deze laat jou je haar föhnen met een grotere kracht.

Ik hoop dat je dit advies nuttig vindt bij het aanschaffen van je föhn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *