Hey, meiden!

De post van vandaag is voor iedereen die last heeft van haarproblemen. Ik had al maanden last van dunner wordend haar. Mijn haar was overal – in de douche, in de borstel, op mijn schouders. Als ik mijn vingers door mijn haar haalde, zag ik de plukken naar beneden vallen … Ik weet wat de redenen hiervoor zijn – stress, zwakke haarzakjes door de felle zon (de zomer heeft goede en slechte kanten), antibioticabehandeling op langere termijn.

Ik was wanhopig, en begon online te zoeken naar geneesmethodes voor dunner wordend haar. Hoe moet je het haarverlies remmen, en je haar een volumeboost geven? Ik kon niet eens kijken naar ‘magische haarreparatiepillen ’ na het nemen van vele antibiotica. Ik vermeed supplementen, want ik geloofde niet dat ze zouden werken.

Ik richtte me op twee behandelingen (series van behandelingen). Deze zijn allebei erg populair – haaroliebehandeling en carboxytherapie. Bij de eerste kan het – oliën– thuis worden gedaan. De andere – carboxytherapie– moet worden uitgevoerd door een gekwalificeerde schoonheidsspecialist, die professionele apparatuur gebruikt.

Bij carboxytherapie wordt gebruik gemaakt van koolstofdioxide. Dit wordt geïnjecteerd onder je huid waardoor je bloedvaten verwijden en je bloedcirculatie en toevoer van zuurstof en andere voedingsstoffen toeneemt. Carboxytherapie zorgt voor celvernieuwing en een verhoogde productie van collageen. Het stimuleren van de huid stopt het haarverlies. Verder groeit het haar sneller, dankzij de voedende weefsels en haarzakjes. Minimaal 10 behandelingen zijn nodig om de haarfollikels te activeren en het haar te laten groeien. Laten we eerlijk zijn, deze behandelingen kunnen erg duur zijn.

Haaroliën wordt aangeboden door vele haar- en schoonheidssalons, maar je kunt het ook thuis doen. Haaroliebehandeling is niet invasief . Het komt neer op het aanbrengen van een natuurlijke olie of een mix van natuurlijke oliën op het haar en (vooral!) op de hoofdhuid. Door de hoofdhuid te masseren, verbeter je de bloedcirculatie; de voedingsstoffen van de natuurlijke oliën dringen gemakkelijk door tot in de haarzakjes en de stam. Ze repareren en voeden het haar over de lengte en activeren de follikels. Het resultaat is dat het haar gezonder en sterker groeit en minder snel uitvalt terwijl microschade in het haar en op het oppervlak wordt gerepareerd.

Ik ben benieuwd welke behandeling jij zou kiezen om je kapsel te genezen en dikker te maken. Voor mij was het een duidelijke keuze. Toen ik ‘injectie’ las, wist ik dat carboxytherapie niets voor mij was. Ik investeerde liever in een haarolie van hoge kwaliteit, zoals Nanoil, die – naast de oliën – ook haargroei- en antihaaruitvalstoffen bevat. Als je in dezelfde situatie verkeert en serieus nadenkt over carboxytherapie – waarom probeer je dan niet eerst eens haaroliën? Na een of twee maanden zal je een transformatie opmerken in je haarconditie en uiterlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *