Ik doe de mijne omhoog wanneer ik wenkbrauwen zie als ik op straat loop

Ja, wenkbrauwen, want hun eigenaars verdwijnen er mysterieus achter en het eerste dat je ziet zijn die “wenkbrauwen’ die onnatuurlijk, komisch en (volledig?) getekend zijn.

Om sommigen van jullie bewust te maken van het gevaar achter de wenkbrauwmake-up, heb ik een lijst gemaakt van de meest voorkomende wenkbrauwmake-upfouten, hier komt-ie:

  1. Te perfecte wenkbrauwen — die met zo’n precisie en toewijding zijn getekend dat je van verre kunt zien dat ze nep zijn, mijn beste dames. Ze zien er mooi uit, ik zou zeggen vlekkeloos, maar zijn ook een afleiding van de rest van het gezicht. Dit maakt ze (helaas) onnatuurlijk, zodat mensen met perfecte wenkbrauwen eruitzien als een alien of pop. Deze wenkbrauwen hebben te veel stress op de puntjes en het binnenste gedeelte is te “gekleurd”, ofwel opgevuld met gel, pommade of potlood.
  2. Te geometrische wenkbrauwen — veel meiden gebruiken zogenaamde wenkbrauwsjablonen. Die zijn geweldig omdat ze je helpen met het bepalen van de wenkbrauwvorm, maar wil je daar echt exclusief op vertrouwen? Ik raad het af, tenzij je wenkbrauwen wilt hebben die zo uit een schetsboek van een architect komen.
  3. Het binnenste deel van de wenkbrauw veel te gestresst in vergelijking met het einde. Het is een extreem veel voorkomende fout bij wenkbrauwenmake-up. Veel meiden geloven ten onrechte dat het dikke gedeelte meer product nodig heeft dan het smalle gedeelte. Het ziet er onnatuurlijk uit en creëert een wat scheve uitstraling.
  4. Uitzonderlijk dunne wenkbrauwen, bestaande uit een dezelfde dikte.

Helaas — dunne wenkbrauwen zien er nooit goed uit. Zij zorgen ervoor dat jouw gezicht er grotesk en belachelijk uitziet. Voor mij lijkt het op een clown. Ik raad het af 🙂

Er zijn ook fouten verbonden met wenkbrauwen waxen… maar daar hebben we het de volgende keer wel over 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *