Er zijn veel verschillende soorten olie die kunnen worden gebruikt om te hydrateren, voeden en regeneratie van de huid te bevorderen. Het is belangrijk om de juiste olie voor uw huidtype te kiezen. In dit artikel zullen we praten over hoe je de juiste olie kunt kiezen voor je gezichtshuidtype.

Het belang van olies

Het gebruik van olies voor het huidverzorgingsproces is een oude praktijk geweest voor honderden jaren. Oligo-elementen, of oliën, zijn organische bestanddelen die worden gewonnen uit plantaardige bronnen. Oligo-elementen hebben tal van voordelen voor het huidverzorgingsproces, waaronder diepe hydratatie, verzachtende en verfijnde huid, het verzachten van de huidtonus en elasticiteit, het versterken van droge huid en het bestrijden van allergieën of jeuk. ()

Welke oliën heb je nodig?

Er zijn verschillende olies die worden gebruikt voor verschillende huidtypes. Voor het selecteren van de juiste olie voor je gezichtshuidtype, moet je rekening houden met je huidtype, je leeftijd, je straatverlichting en je klimaat. Hieronder zijn enkele van de meest gebruikte olies voor verschillende huidtypes:

Olies voor Normale Huid

Voor een normale huid kunt u kiezen voor olijfolie. Olijfolie bevat tal van antioxidanten die de huid helpen bij het voorkomen van veroudering. Het helpt bij het verzachten van de huid, voegt elasticiteit toe en beschermt de huid tegen vrije radicalen. U kunt ook kiezen voor arganolie, die rijk is aan vitamine E en is geweldig voor het behouden van de natuurlijke glans van de huid.

Voor Droge Huid

Voor een droge huid kind u kiezen voor kokosolie. Kokosolie bevat veel verzachtende en antioxiderende eigenschappen die de droge huid verzachten en hydrateren. Het bevat ook natuurlijke antibacteriële stoffen die de huid beschermen tegen bacteriële infecties.Je kunt ook Jojoba olie te gebruiken die is zeer effectief voor het verzachten en kalmeren van de droge huid.

Olies voor Gemengde Huid

Voor een gemengde huid kunt u kiezen voor abrikozenpitolie. Abrikozenpitolie is vol met antioxidanten, vitaminen en mineralen. Het helpt bij het reguleren van de talgproductie en helpt om overtollig talg te verwijderen, wat een goede optie is voor iedereen met een gemengde huid. Je kunt ook kiezen voor amandelolie, wat uitstekend is voor het opruimen van de poriën en het voorkomen van acne.

Voor Vet Huid

Voor een vette huid kunnen olijfolie en jojoba olie geschikt zijn. Olijfolie en jojoba olie zijn beide goede opties voor het reguleren van de talgproductie en voor het behouden van verzachte en gladde huid. Daarnaast is jojoba olie ook rijk aan antioxidanten die de huid helpen bij het voorkomen van veroudering.

Hoe olie op je gezicht te gebruiken?

Als je de juiste olie voor je gezichtshuidtype hebt gevonden, is het tijd om je gezicht, wat extra aandacht te geven. Voordat je de olie op je gezicht aanbrengt, is het belangrijk om je gezicht eerst te reinigen. Gebruik een zachte reinigende gel of lotion en masseer het in je gezicht met kleine cirkelvormige bewegingen. Spoel het vervolgens af met warm water en licht aandrukken met een soft towel. Breng vervolgens 2 – 3 druppels olie aan op je gezicht en dunne nek en masseer het in je huid met zachte cirkelvormige bewegingen. Maak je huid niet nat voordat je de olie aanbrengt. Laat het 15-20 minuten intrekken en spoel het vervolgens af met lauw water. Op deze manier kun je jouw gezicht hydrateren en voeden met verzorgende olie.

Samenvatting

Olies zijn erg handig bij het verzorgen van je gezicht. Je hebt verschillende olies voor verschillende huidtypes, dus je moet de juiste olie voor je gezichtshuidtype kiezen. Zorg er ook voor dat je je gezicht goed reinigt voordat je de olie aanbrengt. Breng vervolgens 2-3 druppels olie aan op je gezicht en masseer het in met zachte cirkelvormige bewegingen. Laat het 15-20 minuten intrekken voordat je het afspoelt met lauw water. Door op deze manier te verzorgen van je gezicht, kun je je huid voeden, verzachten en hydrateren met de juiste olie voor je gezichtshuidtype.