De ingewikkelde kunst van make-up blijft voor veel vrouwen ver buiten hun vaardigheden. Hoewel ze zich elke dag opmaken, is het niet gemakkelijk om dit perfect onder de knie te krijgen. Welke make-upfouten begaan we het meest vaak?

Ik heb geluk met mijn motoriek en ik houd van tekenen, dus het was voor mij geen probleem om dit over te brengen in mijn make-up. Het mengen van oogschaduwen of het creëren van symmetrische lijnen is dan ook een koud kunstje voor mij.

Helaas heeft niet iedereen dit geluk, en voor veel vrouwen is het creëren van de perfecte make-up een onmogelijk obstakel. We begaan nog steeds dezelfde fouten, die tegenwoordig overal worden besproken.

Hier zijn de (naar mijn mening) drie meest voorkomende MAKE-UPFOUTEN. Maak jij je hier ook schuldig aan? Zo ja, stop er nu mee! 🙂

Fout 1. Make-up in het donker

Ik begrijp deze echt heel goed, want het komt vaak voor dat we ons klaarmaken voor werk als het buiten nog donker en grijs is en we erg slaperig zijn. Dit heeft echter een erg nadelige invloed op ons werk met kwasten en omlijningspaletten. Ik moedig je aan om te investeren in een kunstmatige verlichting van hoge kwaliteit, om boven je spiegel te hangen (het liefst eromheen). Een onvoldoende hoeveelheid licht laat je make-up er niet intens genoeg uitzien, terwijl je, als je naar buiten gaat, er op zijn minst onnatuurlijk uit zou zien. Meiden, breng je make-up altijd in de badkamer of bij je make-uptafel aan, met een grote spiegel en een goede verlichting.

Mistake 2. Dezelfde tint foundation, het hele jaar door

Je hoort het niet vaak, maar het is erg belangrijk. De meeste vrouwen gebruiken dezelfde tint foundation, concealer en poeder, het hele jaar door. Een grote fout. Kom op, je weet toch wel dat je huidskleur verandert met de seizoenen van het jaar? In de zomer word je wat bruiner door de zon, en in de winter juist wat bleker. Ik stel voor dat je hier rekening mee houdt, door ten minste twee tinten foundation aan te schaffen: voor de winter en de zomer. Als je dezelfde gebruikt, loop je namelijk het risico om het ‘maskereffect’ te creëren, waarbij het verschil tussen de kleur van je gezicht en nek duidelijk zichtbaar wordt.

Mistake 3. Over datum cosmetica gebruiken

Het voelt stom om hierover te moeten schrijven. Maar de waarheid kan verrassend zijn; we gebruiken vaak cosmetica die over datum zijn, soms zonder het te weten. We hechten niet veel aandacht aan de houdbaarheidsdatum van cosmetica en het PAO-teken. Helaas heeft dit invloed op de kwaliteit van de make-up. Het aanbrengen van oogschaduw die je drie jaar niet hebt gebruikt of een blusher die je op de bodem van je oude make-uptas hebt gevonden, is de eerste stap tot slechte make-up. In het ergste geval kan het zelfs leiden tot allerlei irritaties en allergieën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *