Hallo meiden!

Het maakt een kapsel duurzaam, absorbeert overtollig talg, verzacht en elimineert een onplezierige geur. Dit is hoe Batiste droogshampoo, een van mijn favoriete cosmetica, werkt. Ik heb het altijd dichtbij me, omdat het in vele situaties goed van pas komt, ook wanneer je het niet ziet aankomen. Welke zoal? Lees verder.

Waarom zijn droogshampoos zo goed?

Hun hoofdingrediënt is rijstzetmeel. En dit is de reden waarom het product talg absorbeert en voorkomt dat de hoofdhuid vettig wordt. Verder maakt droogshampoo alle oppervlakken waar je het op aanbrengt glad. Ze verzachten irritaties, verminderen een jeukende huid en elimineert een rode huid. Verder laten droogshampoos je haar opveren bij de wortels, wat zorgt voor een verdubbeld volume van je kapsel. Hoe kunnen we deze producten goed gebruiken?

Droogshampoo maakt de huid mat

Als je een olieachtige of vettige huid hebt, kun je kiezen voor een droogshampoo die overtollig talg opneemt. Het is een goed idee om de miniversie van een droogshampoo altijd bij je te dragen in je tas. Geloof me, je zal er goed gebruik van maken in situaties waar je het niet zou verwachten. Maar hoe gebruik je een droogshampoo op je gezichtshuid? Spray het product op een tissue en druk het tegen het glanzende gedeelte van je gezicht. Om nog betere resultaten te behalen, kun je vloeipapiertjes voor glanscontrole aanbrengen, die overtollig talg en foundation weghalen. Als laatste stap kun je je gezicht poederen en een beetje highlighter aanbrengen.

Droogshampoo voor transpirerende handen en voeten

Droogshampoo is een goed alternatief voor een voetenspray of een antibacteriële handlotion. In een fluitje van een cent neemt de droogshampoo zweet en bacteriën op, haalt het gevoel van ‘plakkerige handen’ weg, en reduceert een onplezierige geur. Wat geur betreft, droogshampoos hebben prettige geuren die het plezier van het gebruik van het product versterken. Spuit het product op je handpalmen, voeten en sokken en schoenen.

Droogshampoo kan een tapijt opfrissen?

Jazeker! Je kunt zelfs een droogshampoo gebruiken om je vloerkleed er goed uit te laten zien. Spuit de cosmetica over het hele oppervlak van het tapijt, wacht ongeveer 30 minuten, en ga er met de stofzuiger overheen. Het resultaat? Het tapijt zal zachter zijn en vervelende geuren zullen verdwijnen. Als je een hond of een kat hebt, is deze oplossing perfect voor jou.

Ken je nog andere manieren om een droogshampoo te gebruiken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *