Hallo!

Highlighter, oogschaduw, lippenstift, mascara… Het zijn niet de cosmetica die de make-up maken. Het belangrijkste is de foundation, omdat die de basis vormt voor de overige beautyproducten en ze helpt om het gewenste effect te bereiken. Als je make-up op de juiste manier wilt aanbrengen en je weet hoe je een foundation goed moet gebruiken, lees dan mijn artikel. Je gaat zo meteen antwoorden vinden op al je vragen.

De kracht van bedekking en de consistentie van het product

Hoe kun je zien hoe sterk de dekking van een product en de consistentie ervan is? De dekking moet worden gecontroleerd door de cosmetica op een pols te smeren, omdat juist dit lichaamsdeel zichtbare aders heeft en de huidbedekking daar het bleekst is. Als een foundation er de eerste keer in slaagt dit gebied te camoufleren, betekent dit dat het een hoge dekkingsgraad heeft. Maar als je de aderen kunt zien, zelfs nadat de tweede laag is aangebracht, betekent dit dat je waarschijnlijk net een pure foundation hebt getest. En hoe controleer je de consistentie? Verdeel de foundation over de palm van je hand, en om precies te zijn – op het deel waar je duim begint. Ten slotte moet de schaduw van de foundation worden gecontroleerd door deze op het gezicht aan te brengen. Je kunt je voorhoofd, wangen en de lijn tussen de kaak en de hals kiezen om te zien of een bepaalde cosmetica overeenkomt met je huidskleur.

Waar komen problemen met het matchen van een foundation vandaan?

Het probleem bij de keuze van de juiste foundation wordt veroorzaakt door het grote aantal beschikbare tinten en de problemen bij het bepalen van het type en de teint. Sommige producten zijn te mooi of te donker, andere hebben te veel of te weinig geel/roze tinten. In dit geval kan het kopen van twee foundations een goede oplossing lijken. Ze kunnen worden gemengd om de juiste kleur te verkrijgen. Bovendien moet bij de keuze van een foundation ook rekening worden gehouden met de vlekken die een gezicht heeft. Verkleuringen, gebroken haarvaten, littekens, donkere kringen onder de ogen – dergelijke onvolmaaktheden moeten worden bedekt met medicinale of kleurcorrecte foundations.

Hoe een foundation te matchen?

De belangrijkste regel is het afstemmen van een foundation op het type en de tint van de teint in plaats van het opvolgen van de aanbevelingen van onze vriendinnen. Waarom is het zo belangrijk? Omdat vriendinnen een totaal andere huidskleur kunnen hebben, verschillende beautyroutines kunnen volgen en hun huid anders kan reageren op verschillende externe omstandigheden. Om die reden moet je, om de juiste foundation te kiezen, je aan de bovenstaande regels houden. Voer tests uit, probeer het uit, speel met tinten en merken totdat je het perfecte product hebt gevonden. Als je de foundation nog steeds niet kunt matchen met je huidtype, vraag dan een schoonheidsspecialiste om hulp. Ook kun je vragen om een make-up test.

Efficiëntie van de make-up en problemen met het aanbrengen ervan

Welke kwaliteiten suggereren dat een bepaalde foundation efficiënt is? Als slechts een hoeveelheid van een foundation ter grootte van een erwt voldoende is om je huidskleur te egaliseren, betekent dit dat je make-up goed is. Soms gebeurt het echter dat de foundation, ondanks goed aangebrachte cosmetica, over het gezicht loopt en vlekken achterlaat. Reden? De foundation is niet goed afgestemd op het huidtype.

Het is aan te raden om rijke crèmes aan te brengen voor de behandeling van het olieachtig huidtype, omdat zonder deze crèmes een poeder van hoge kwaliteit niet krachtig is. De huid zal op een ongecontroleerde manier glanzen en de cosmetica zal vroeg of laat over het gezicht lopen. Vergelijkbaar geval is met slecht uitgevoerde make-up verwijdering. Ter verduidelijking: als je je huid niet behandelt met een toner na het afvegen van kleurcosmetica, zal de make-up die je ’s morgens doet niet lang houden.

In het geval van een droge huid is goed uitziende make-up moeilijk te verkrijgen. Droge huidvlekken zijn gemakkelijk op te merken, het poeder houdt niet, de epidermis is vaak geïrriteerd of raakt nog meer uitgedroogd. Waarom gebeurt het op deze manier? De huid is niet voor 100% aangevuld met water of is niet blootgesteld aan de juiste verzorging. De andere redenen kunnen zijn: slechte voeding met vitaminen en mineralen, schadelijke invloeden van buitenaf, producten gebruiken van verschillenden merken, schoonheidsproducten in slechte omstandigheden bewaren. Als je van plan bent om een foundation te kopen die ontworpen is voor de droge huid, probeer dan eerst een goede vochtinbrengende crème te gebruiken. Vergeet niet een patchtest uit te voeren. Breng een kleine hoeveelheid van het cosmetische product aan op je achteroor en wacht 24 of 48 uur. Als er geen bijwerking optreedt, kun je de crème zelf vrij aanbrengen voordat je een foundation gebruikt.

Weet je nu hoe je een foundation moet gebruiken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *