Hi! Ik weet dat jullie van natuurlijke oliën houden omdat jullie me vaak vragen over een haarbehandeling met olie. Sommige van jullie willen weten of er onbekende en weinig populaire natuurlijke oliën bestaan die je op het haar kan gebruiken. Of ik ze weleens gebruikt heb? Maakt het verschil om ze te gebruiken? Hoe denk ik over zulke olie? Ik heb besloten de oliën te verzamelen en jullie meer te vertellen over elke soort. Klaar? Let’s go!

Zijn ongewone oliën het waard om te gebruiken?

Hieronder geef ik je meer informatie over zes natuurlijke schoonheidsoliën die ik ongewoon vind. Zijn ze ongewoon genoeg voor je?

  1. KNOFLOOKOLIE: jep, dit bestaat echt! Natuurlijk is het niet om vampiers weg te houden maar het zorgt voor snellere haargroei! Knoflook wordt al 5000 jaar voor medische doeleinden gebruikt. Het creëert prachtige effecten maar de geur schrikt vaak af. Ik kan mezelf niet voorstellen dat ik het zou gebruiken, hoe snel mijn haar ook zou groeien. Ik vind de geur van knoflook echt een no-go. Als jij het wel wil proberen, ga je gang! Knoflook is antiseptisch en gaat roos en een jeukende hoofdhuid tegen. Ook heelt het de haarschacht.
  2. TAMANU-OLIE: verkregen uit de mastwood boom. Dit is een exotische olie die verschillende huidinfecties verzacht. Hij bestaat voornamelijk uit drie zuren: oliezuur (ongeveer 49%), linolzuur (ongeveer 21%) en palmitinezuur (ongeveer 14%). Tamanu-olie staat bekend als ontstekingsremmend, antiviraal, antibacterieel, antimycotisch en antireumatisch. Over het algemeen is deze olie “anti” alle vervelende dingen waar onze huid door kan worden aangetast, wat betekent dat het goed is om deze olie te gebruiken. Afgezien daarvan is tamanu-olie verantwoordelijk voor het stimuleren van weefselregeneratie. Het wordt aanbevolen om de hoofdhuid en andere huiddelen met haargroei te behandelen. Persoonlijk heb ik die ondersteuning niet nodig gehad, maar mijn vriendin had ontstoken haarzakjes (veroorzaakt door het scheren). Deze olie hielp haar dit op te lossen.
  3. TSUBAKI-OLIE: de samenstelling is vergelijkbaar met olijfolie waardoor tsubaki-olie erg populair is. Ook wordt deze olie goed getolereerd door de huid. Het beschermt tegen UV-stralen en andere weersomstandigheden. Daarnaast doodt tsubaki-olie bacteriën en voorkomt het transepidermaal waterverlies.
  4. PAARSE VIPER’S BUGLOSSOLIE: dit klinkt als een toverdrank uit Harry Potter.. heksen gebruiken deze olie vast voor hun haar ;). Deze olie wordt gewonnen uit een prachtige plant, heeft een mooie gele kleur en fijne geur. Deze olie kalmeert de huid als je teveel in de zon hebt gelegen (of bestraling hebt gehad). Daarnaast gaat deze olie veroudering tegen. Hij wordt vaak gebruikt in gezichtscrèmes voor verouderde, gevoelige en droge huid.
  5. CRANBERRYZAADOLIE: ik hou echt van die namen! 🙂 Deze olie is rijk aan tocotriënolen, dit is een antioxidant. Ook beschermt cranberryzaadolie de huid tegen UV-stralen en weersomstandigheden zoals vorst, smog, giftige stoffen en droge lucht. Ik moet toegeven dat deze olie interessant is, ik ga hem kopen.
  6. SASANQUA-OLIE: wordt gewonnen uit sasanqua camellia zaden. Het heeft een mooie lichtgele kleur en bevat 89% oliezuur, dit is een sterke antioxidant. Deze olie creëert een microscopisch laagje dat de huid en het haar beschermt tegen uitdroging. Ik vind het fijn dat sasanqua-olie geen waas achterlaat en wel de voordelen van een schoonheidsolie biedt. In de meeste gevallen wordt het gebruikt om het gezicht te verzorgen.

Ken jij meer ongewone schoonheidsoliën?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *