Hoi!

Je gebruikt ze iedere dag, en weet waarschijnlijk niet eens hoeveel bacteriën zich er inmiddels op hebben gevestigd. Kwasten laten je de mooiste make-up aanbrengen. Maar als je ze op de plank bewaart, zal er stof en vervuiling op terechtkomen. Als je ze niet schoonmaakt, zullen de restjes foundation of oogschaduw tussen de haartjes perfect zijn voor bacteriën om in te groeien. Dan breng je deze aan op je gezicht met de volgende laag make-up, wat leidt tot acné. Daarom zal ik je vandaag leren hoe je je make-upkwasten moet schoonmaken.

Hoe vaak moet je make-upkwasten schoonmaken?

Dit hangt af van de kwast. Kwasten voor vloeibare cosmetica (concealers, BB of CC cream, foundations) moeten elke dag gewassen worden. Waarom? Misschien omdat dit producten zijn waar bacteriën erg snel op kunnen groeien. Daarnaast drogen vloeibare cosmetica direct na het aanbrengen op de borstel, wat het in de toekomst moeilijker maakt om make-up aan te brengen. Kwasten voor poedercosmetica moet je ten minste eens per twee maanden schoonmaken.

Wat moet je doen om make-upkwasten schoon te maken?

De meest populaire methode onder de vrouwen om de kwasten schoon te maken, is met een zachte zeep. De reinigingsmiddelen hierin zullen alle pollutie en bacteriën gemakkelijk verwijderen. Maar ook shampoos, oliën en make-upremovers doen het goed bij het schoonmaken van kwasten. De beste methode is om cosmetica en desinfecterende vloeistoffen te gebruiken die hier speciaal voor zijn ontworpen.

Het wassen van de kwasten — stap voor stap

Week de kwasten in een bak met warm water, of spoel ze af onder de kraan. Je moet het handvat echter niet natmaken, want dit kan de kwast beschadigen. Dit is voornamelijk het geval bij kwasten die gemaakt zijn van natuurlijke cosmetica. Neem dan een beetje sop en wrijf het goed in de kwast. Het kost een paar minuten, maar geloof me — het is de tijd waard.

Het teveel aan water kun je verwijderen met een papieren doekje. Spray een desinfecterende vloeistof, die je bij elke apotheek kunt krijgen, op de kwast. Veeg hem nog eenmaal af, en leg hem op de papieren doek om te drogen. Gebruik geen föhn en leg de kwasten niet op de verwarming. Hiermee kunnen we het handvat en de haren beschadigen. Hoe zorg je dat de kwast zijn natuurlijke vorm behoudt? Op internet kun je een speciaal omhulsel kopen, die lucht doorlaat. Hierdoor (en door het regelmatig wassen), zal je lang met je kwasten kunnen doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *