Als het niet op internet staat, dan bestaat het niet. Is dit waar? Maar, als mijn schoonheidsproducten niet werken en mijn kapper geen idee heeft wat ze moet doen met mijn haar, dan zoek ik hulp bij oom Google. Je hoeft hem alleen maar te vragen naar het problemen. Laten we een kijkje nemen!

Hoe behandel je ingegroeide haren?

Vele vrouwen hebben last van dit probleem. Alles wat je hoeft te doen is een scrub aanbrengen voor iedere haarverwijderingsroutine. Ik gebruik het goedkoopste drogisterijproduct of een DIY scrub – meng suiker, honing en citroensap. Gedurende de behandeling gebruik ik een lichaamsborstel om dode cellen te verwijderen. Verder bevordert de borstelmassage de bloedcirculatie, het verstrakt de huid, en verwijdert pigmentatievlekjes. Op deze manier verwijder ik de dode huidcellen die de haarfollikels blokkeren, waardoor het haar wordt ‘opgesloten ’ in de huid. Als jij ook dit probleem hebt, kun je ook nog een andere methode proberen. Leg een warme handdoek op je benen of neem een warm bad. Het haar zal zachter worden, de follikels zullen openen. Het scrubben en verwijderen van het haar zal veel gemakkelijker worden.

Is het mogelijk om je haar permanent te verwijderen?

Niet permanent, maar gelukkig is er een manier om je haar te verwijderen, waardoor je kunt genieten van een gladde huid voor meerdere maanden. Ik heb het over laser. Het apparaat zendt licht uit, die de haarzakjes en follikels beschadigt. Het resultaat? Na een paar sessies is je huid haar-vrij en je irritaties zullen binnen de kortste keren verdwijnen. De laserbehandeling is het meest effectief bij dik en donker haar. Ik besloot de procedure uit te voeren en afscheid te nemen van alle scheermessen, schuim en crèmes. Het enige wat ik hield, was een haarverwijderaar (voor de zekerheid).

Hoe verzorg je droog, broos en beschadigd haar?

Ik had hetzelfde probleem. Een paar jaar geleden was mijn haar extreem droog en teveel bewerkt, statisch na elke keer borstelen en kroezend op regenachtige dagen. Mijn eerste stap was het weggooien van sterk reinigende cosmetica en het kopen van hydraterende en reparerende producten. Haarmaskers en conditioners werken geweldig voor me. Ik heb eens per week haaroliebehandeling gedaan, en heb het dagelijks föhnen en stijlen opgegeven; nu doe ik het zo nu en dan. Ik breng een speciaal serum aan op de punten van mijn haar. In de zomer kies ik voor cosmetica met zonnefactor, en een mooie hoed.

En jullie, meiden Welke vragen stel jij aan Oom Google? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *