Hoi meiden!

Een tijdje geleden zijn veel vrouwen voor een paar dagen gestopt met het aanbrengen van make-up, om op Instagram op te scheppen over hun natuurlijke huidskleur. Helaas ben ik niet zo’n dappere vrouw, dus als ik het huis uitga, breng ik altijd een concealer, een poeder en mascara aan. Als het een groot evenement op de planning staat, zoals een sollicitatiegesprek of een familiebijeenkomst, dan breng ik ook nog extra foundation, oogschaduw en eyeliner aan. Desondanks begrijp ik de meiden die besloten om hun naakte gezichten te laten zien volledig. De echte winnaar in deze situatie is hun huid, die eindelijk een welverdiende pauze kreeg. Als je ook wilt leren welke veranderingen plaatsvinden in je huid als je het niet bedekt met de gekleurde cosmetica, dan moedig ik je aan om een simpel experiment uit te voeren. Leg al je foundations, poeders en andere kleurcosmetica voor een paar dagen, of zelfs een paar weken, aan de kant. Wat zal je ervoor terugkrijgen?

STRALENDE HUIDSKLEUR

Wist je dat kleurcosmetica de poriën van je huid verstoppen, rimpels veroorzaken en je huid uit laten drogen? Dankzij deze producten kan je huid niet vrij ademen, en als gevolg krijgt je dermis te maken met mee-eters, acne en verkleuringen. Als je ook al is het maar voor heel even, stopt met het aanbrengen van make-up, zal je huid de tijd krijgen om te genezen. Het zal zichzelf reinigen, de huidcellen zullen zichzelf vernieuwen en de algemene staat van je huid zal verbeteren. Je zal zien dat je huid na een tijdje weer mooi en gezond wordt. Stel je voor hoe mooi de make-up eruit zal zien als je het aanbrengt op de prachtig egale huid.

TIJD EN GELD

Zelf ben ik ongeveer 15 minuten kwijt om ’s ochtends mijn make-up aan te brengen. En jij? Bedek je maar eens hoeveel tijd je zal winnen als je stopt met het aanbrengen van cosmetica. Deze waardevolle minuten kun je gebruiken voor slapen, in bed liggen, een gebalanceerd ontbijt eten, of elke andere activiteit waar je normaal ’s ochtends geen tijd voor hebt. Als je stopt met het aanbrengen van make-up, zal je ook geld besparen, wat je niet uitgeeft aan cosmetica van een hogere kwaliteit dan degene die je al hebt. In plaats van je reguliere make-up producten, kun je dus nieuwe kleren kopen, of een ticket voor de bioscoop.

MINDER STRESS, MEER GELUK

Als je de mogelijkheid hebt om iets langer te slapen dan gewoonlijk, en als je huid het vernieuwingsproces weer activeert omdat je stopt met het aanbrengen van make-up, dan ben je een gelukkige meid! Een prachtig uiterlijk en meer slaap hebben een rustgevend effect. Als resultaat voel je je meer ontspannen, je hoeft je geen zorgen te maken over het aanbrengen van make-up en wel of niet te laat komen op je werk (alweer!). Ook hoef je niet te controleren of je gezicht ongecontroleerd aan het glanzen is, en of je oogschaduw en lipstick nog goed zitten. Als je weer make-up gaat aanbrengen, zal je zien dat dit veel plezieriger is, omdat de make-up er mooier uit zal zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *