Hey meiden,

De post van vandaag wordt een korte. Ik ga het hebben over wat het haar wel en niet fijn vindt. In andere woorden, ik ga je vertellen hoe je het haar moet behandelen, zodat de lokken je zullen bedanken met een snelle groei en een prachtig uiterlijk. Onthoud ook dat het haar ook zijn slechte dagen kan hebben, ongeacht de hoeveelheid moeite die we erin steken om het in model te brengen. Het haar wil er dan gewoonweg niet goed uitziet. Laat me vertellen wat je kan doen om te zorgen dat je lokken ‘altijd in vorm’ zullen zijn.

 1. Haar wil niet overbelast worden…
  … met styling cosmetica. Mousses, gels, haarsprays, stylingpasta, lotions en die gels die je haar stijlen, vormen en verzachten, zorgen ervoor dat je haar vroeg of laat zal klitten. Het gevolg is dat de micromoleculen in shampoos, conditioners en oliën geen kans hebben om het haar te voeden, niet van binnen en ook niet van buiten.
  Oplossing: Reinig je haar grondig. Probeer een shampoo te vinden met sterke reinigingsmiddelen, om je haar eens per week mee te wassen. Ook zullen je lokken je dankbaar zijn als je het behandelt met een verfijnde, natuurlijke shampoo, met een korte ingrediëntenlijst. Daar zal je haar echt dol op zijn.
 2. Haar houdt er niet van om uitgedroogd te raken…
  … door cosmetica met vluchtige alcoholen. Ter verduidelijking, dit zijn alcohol denat, benzylalcohol, ethanol en isopropanol, om er maar een paar te noemen. Verder heeft het haar een andere gezworen vijand, of zelfs twee, namelijk de föhn en de zon. Deze factoren dragen bij aan waterverlies. Om je water-vetlaag niet te verstoren, kun je verder lezen voor de oplossing voor dit probleem.
  Oplossing: verzorg je haar met glycerine, honing, panthenol, aloë, hyaluronzuur en fructose.
 3. Het haar houdt niet van een tekort aan eiwit…
  … net als dat het niet houdt van een overlading aan eiwitten. Haarzorg is zowel een kunst van het kiezen van de stoffen die je haar nodig heeft om gezond te groeien, als het zorgen dat je je haar er niet mee overbelast.
  Oplossing: behoud de balans in je haarzorg, en gebruik niet te veel conditioners met keratine. Gebruik in plaats daarvan natuurlijke oliën. Hiermee krijgt je haar de goede dosering van voeding, hydratatie en versterking. Je zal verrast zijn hoe snel je haar weer kan herstellen tot zijn goede, oude vorm.

Zoals je kunt zien, kun je zelfs vandaag nog het uiterlijk van je haar transformeren – houd je gewoon aan deze drie simpele regels. Simpel? Ja, natuurlijk is het simpel 🙂 Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *