Elke vrouw moet af en toe haar neus poederen. Het maakt niet uit of ze van subtiele of gewaagde make-up houdt. Ik ga meestal voor een los poeder en heb een goede manier van opdoen voor het beste effect.

Wist je dat een make-up poeder als eerste in de vrouwentassen zat, zelfs nog voor foundation? Voordat de eerste foundations werden gemaakt, gebruikten dames poeders om hun huid te versterken. De poeders hadden echter veel nadelen, ze schilferden en kwamen er te snel af. Vervolgens is iemand op het idee gekomen om droog poeder te mengen met iets nats (water, olie, crème) en een mooie romige formule te creëren. Zo is de eerste gezichtsfoundation ontstaan.

Tegenwoordig zijn foundation en poeder twee totaal verschillende producten en ik kan niet meer zonder in mijn make-uproutine. Hoewel het poeder de basis legt voor alle producten, gebruiken we het op het einde – voor het aanbrengen, egaliseren en matteren.

Soorten poeders

Er is niet veel keus als het gaat om gezichtspoeder. Er zijn twee opties, maar ik neig naar de andere.

  • Geperst poeder
  • Los poeder

Het spreekt voor zich dat deze indeling zich richt op de vorm. Toch moet je weten dat poeders verschillende kleuren (doorschijnend of getint) of materiaal (mineraal, bamboe, rijst) kunnen hebben.

Los poeder – mijn favoriet

Een los poeder is in de meeste gevallen mijn keuze. Het gebeurde een of twee keer – ik kocht een geperst poeder, en ik wou echt dat ik dat niet had gedaan. Ik hou meer van losse poeders omdat ze licht van gewicht zijn, het is makkelijker om de hoeveelheid die je gebruikt onder controle te houden en het is een plezier om ze aan te brengen met mijn geliefde, pluizige kwasten. Het strelen van het gezicht terwijl je het aanbrengt is echt leuk en ontspannend.

HOE BRENG JE LOSSE POEDERS AAN?

Je kunt makkelijk te veel aanbrengen. Dames die al een los poeder hebben gebruikt weten dat verkeerd opdoen betekent dat je een poederig gezicht en lelijke vlekken krijgt. Hoe breng je een los poeder aan op zo’n manier dat je het gewenste effect krijgt van een gladde, matte huid en een natuurlijk uitziend gezicht?

1. Breng het losse poeder plaatselijk aan

Het hele gezicht bedekken met een poeder is geen goed idee. Niet veel mensen weten dat het uitsluitend op sommige delen van het gezicht kan worden aangebracht. Net als de bronzer of highlighter. Aangezien het poeder tot doel heeft een mat effect te geven en het teveel aan talg te absorberen, moet je daarom je T-zone poederen.

2. Volg de regel ‘minder betekent meer’

De kwaliteit is belangrijk, niet de kwantiteit, dus gebruik het losse poeder niet te veel. Overmatig gebruik is een makkelijke manier om een plastic fantastic gezicht en een onnatuurlijke look te krijgen. Het teveel aan losse poeders wil graag in de huidplooien gaan zitten, waardoor de gelaatstrekken worden versterkt en je er ouder uit gaat zien. Dat willen we toch niet? Ik raad aan om kleine hoeveelheden los poeder te gebruiken en het teveel aan poeders te verwijderen door het voorzichtig met een kwastje af te nemen.

3. Ga voor verschillende make-up-applicators

Het aanbrengen van een los poeder met behulp van de gratis applicator is een veelgemaakte fout. Je krijgt het erbij, dus het zou het beste effect moeten geven… Dat snap ik, maar in de praktijk is dat niet zo. Een dik, groot borsteltje is de beste keuze voor een los poeder. Waarom mislukken poeders? Omdat het poeder erin komt en daar blijft. Daarom kies je voor dikharige kwasten. Aan de andere kant hoef je je niet te beperken tot één applicator. Gebruik bijvoorbeeld een oogschaduwkwastje om de moeilijkst bereikbare plaatsen te bereiken.

4. Wrijf niet in, maar klop het erop

De manier waarop je een poeder aanbrengt heeft ook invloed op het resultaat. De basisregel zegt dat je het poeder zachtjes moet tikken, niet inwrijven. Het gebruik van cirkelvormige bewegingen is goed als je het teveel aan poeder van je gezicht wilt halen, niet om het product aan te brengen. Ik weet uit eigen ervaring dat het opdoen van los poeder een langduriger en natuurlijker uitziend effect geeft.

5. Probeer verschillende technieken voor het aanbrengen van een los poeder

Ik wist niet dat een los poeder beter werkt dan alleen maar make-up. Je kunt het alleen op de vettige T-zone aanbrengen voor een mat effect. Probeer het echter onder de ogen te doen om de make-up te camoufleren en zo de oogschaduw op de wangen te camoufleren.

6. Voordat je de verpakking opent…

… moet je het een beetje schudden. Op deze manier pof je het product op zodat het lichter en makkelijker aan te brengen is. Dankzij de zeef die bij de meeste poeders wordt geleverd, mors je het niet en krijg je de juiste hoeveelheid van het product.

Ik hoop dat losse poeders geen geheimen voor je verbergen dankzij mijn tips! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *