Hey, meiden!

Pandaogen, klonterige en samenplakkende wimpers, uitgelopen oogmake-up… Deze of soortgelijke schoonheidsfalen hebben we allemaal wel eens doorgemaakt. Is het mogelijk om zulke lelijke fouten te voorkomen? Natuurlijk! Lees verder om de geheimen van mooie make-up te ontdekken.

Ten eerste, zeg NEE tegen mascaraklontjes!

Klonterige en plakkerige wimpers zijn niet aantrekkelijk. Ze zien eruit als spinnenpootjes, en laten zien dat je nog niet ervaren bent in de kunst van make-up. Wat kan je doen om van klontjes in je mascara af te komen? Verwijder het teveel aan mascara met een tissue of een andere, schone borstel. Je kunt ook de mascaraborstel wassen met make-upremover of zeep, iedere keer voor je het aanbrengt. Zorg ervoor dat je niet de borstel erin stopt en eruit haalt; de lucht kan naar binnen komen en de mascara uitdrogen.

Ten tweede, krullen met hitte!

Je hebt geen elektrische wimperkrultang nodig. Maak je gebruikelijke krultang warm met een föhn, en gebruik het tijdens je make-uproutine. Voor de beste resultaten verhit je de gadget voor een paar seconden, wacht eventjes totdat het een beetje afgekoeld is, zodat je jezelf niet verbrandt. Krul de wimpers en breng je mascara aan. Het resultaat zal de hele dag zichtbaar zijn.

Ten derde, vermijd vegen!

Online winkels en drogisterijen zitten vol met vreemde gadgets die je helpen om je oogmake-up te doen. Geen vegen op je oogleden of onder je ogen. Onthoud om deze gadgets regelmatig te wassen; gebruik het liefst zeep en make-upremovers, en desinfecteer ze daarna.

Ten vierde, panda effect!

Vegen van mascara en eyeliner staan ook wel bekend als pandaogen. De cosmetica creëren een zwarte rand op de oogleden en onder de ogen. Hoe ga je hiermee om? Breng na het krullen van de wimpers een talk of doorzichtige poeder aan, en kam ze met een kam of een schone mascaraborstel. Breng vervolgens je favoriete mascara aan en laat het absorberen. Breng de volgende lagen aan, maar onthoud om een paar minuten te wachten voordat het product in is getrokken. Borstel dan de wimpers met een speciale kam. Je bent klaar om te gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *