Hey meiden!

Ik weet dat veel van jullie hun avontuur beginnen met make-up (nou ja, je weet wel: ‘goede’ make-up, professioneel en precies gedaan) met de aanschaf van een hele reeks borstels, wat meestal nogal wat is. Het is een vergissing. De meeste zul je nooit gaan gebruiken. Welke borstels heb je echt nodig? Het blijkt dat het er letterlijk maar een paar zijn. Welke dan?

5 belangrijkste make-up borstels

1. Poeder of kabuki-borstel

Deze komt bij niemand als een verrassing. Grote, dichte, zachte en pluizige borstel – dit is een van de belangrijkste borstels. Het wordt gebruikt voor het aanbrengen van poeder of minerale foundation.

2. Basic oogschaduwborstel

Uiteraard is een borstel voor het aanbrengen van oogschaduw onontbeerlijk. Maar als je een zeer delicate make-up doet – dan heb je niets meer nodig dan… een vinger:) Op die manier opdoen heeft veel voordelen: je kunt je eigen ooglid voelen en hoeveel van het product je er op aanbrengt. Zo kun je precies de juiste hoeveelheid van het cosmetische product aanbrengen.

3. Mengkwastje

Als je al weet hoe je met kleuren en soorten make-up moet spelen, kun je dit kwastje niet vergeten. Het mengkwastje is de basis van een mooie make-up. Hiermee kun je mooie overgangen maken tussen kleuren, de contouren van de oogschaduwen mengen zodat je make-up erg indrukwekkend is.

4. Klein hoekborsteltje

Een klein, plat borsteltje waarmee je ultradunne, professionele lijnen kunt aanbrengen – zo dun dat je je spaarzame wenkbrauwen kunt opvullen. Met dit borsteltje kun je ook je wenkbrauwen in vorm brengen, de contouren invullen en ook een precies lijntje op het ooglid tekenen.

5. Hoekig blush borsteltje

Make-up is iets meer dan alleen maar oogschaduw. Voor mij is het vooral contouren maken, bronzers en blushers, dus ‘spelen’ met licht en schaduwen. Daarom zou de schuine blush borstel mijn tweede keuze zijn (na de poederkwast). Een dik en licht afgeplat en hoekig borsteltje is gewoon perfect voor professionele gezichtscontouren. Elk ‘onderdeel’ van het borsteltje is anders, d.w.z. dat de haartjes aan elke kant verschillen in vorm, dichtheid en het effect dat het geeft. Je kunt er de highlighter, blush of bronzer mee aanbrengen – het hangt allemaal af van de kant van het penseel die je deze keer kiest 😉

Optioneel – plat foundationkwastje

Dit is zeker geen ‘must-have’ waar je niet zonder kunt. Deze kwast wordt gebruikt om vloeibare producten aan te brengen op ‘grote oppervlakken’ – foundation op je gezicht. Het kan echter ook gebruikt worden voor andere vloeibare cosmetica, zoals body highlighters of parelachtige bronzers om je decolleté te verbeteren. Maar zoals ik al zei, dit is geen noodzaak. De foundation kan net zo goed met vingers of een spons worden aangebracht, de zogenaamde ‘beauty blender’. Ik geef echter toe dat ik graag naar deze kwast grijp. Mijn indruk is dat het zorgt voor een betere integratie van de foundation met de huid, het product mooi verdeelt en het langer op je gezicht laat zitten.

Vind je mijn korte ‘brush’ review leuk? Denk je dat het beter is om goedkopere kwasten te kopen en meer te hebben, of minder maar van een betere kwaliteit en duurder te kopen? Een bijna existentiële vraag 😉 Laat me weten wat je denkt. Knuffels <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *