Vele jaren vol hard werk aan mijn uiterlijk, urenlange tests van verschillende producten en veel, veel tijd besteed aan verschillende methoden van het aanbrengen van de cosmetica leidden tot een verrassende conclusie. Wat ik jullie nu ga vertellen, is voor mij het principe van haarzorg met dure producten.

Ik heb dus ontdekt
waarom dure haarproducten niet werken zoals ze bedoeld zijn.

Het komt te vaak voor dat we een laten we zeggen, veel te duur producten van de bovenste plank hebben gekocht. We besteedden de halve inhoud van onze portemonnee eraan, en alles wat we ervoor terugkregen, was bittere teleurstelling (als het gaat om de resultaten, natuurlijk). Wat doen we dan? We pakken onze telefoons en plaatsen negatieve recensies over het product, en markeren het als slecht. Is het ooit in je opgekomen dat we misschien niet het product de schuld moeten geven, maar onszelf?

Begrijp me niet verkeerd, ik ben niet aan het generaliseren, maar het komt vaak voor dat we fouten maken door ons haar onbewust te beschadigden. Dan kunnen zelfs de meest luxueuze haarproducten ons niet helpen. Vooral als we deze ook nog op een onjuiste manier gebruiken. Vandaag wil ik aandacht besteden aan haarverzorgingsfouten die het meest worden gemaakt, die teruggaan naar de efficiëntie van het product. Misschien, als je deze tips van mij volgt, zal je merken dat het duurste haarmasker uit je verzameling opeens supereffectief blijkt te zijn, terwijl je het eerst nog weg wilde gooien door de slechte resultaten die het je gaf.

Onbewust verminderen we de resultaten van de dure cosmetica, door bijvoorbeeld:

  • een kam of borstel te gebruiken die niet bij ons haartype past,
  • ons haar regelmatig bloot te stellen aan hoge temperaturen,
  • met los, nat haar te slapen,
  • de haarschubben open te laten (we zouden bijvoorbeeld ons haar zuur moeten wassen na de shampoobeurt).

Wat moet je doen om de werking van haarproducten te versterken?

Er zijn een paar technieken waardoor de dure haarproducten niet zo werken als beloofd werd door de fabrikant. De meest belangrijke is het limiteren van de schadelijke factoren die het haar beschadigen, vlak na het gebruik van een duur product.

Mijn observaties tonen dat het kiezen van een geschikte kam of borstel essentieel is. De goedkoopste plastic borstels met superstevige borstels en kleine bolletjes op de punten brengen vaak schade aan op het haaroppervlak. Ze kunnen de conditioner niet gelijkmatig over het haar verspreiden, en ze zorgen ook niet voor een verfijnde manier om je haar te kammen. Na een tijdje worden je lokken broos en verzwakt, omdat je er constant aan trekt. Als resultaat vallen er veel haren uit. Om deze reden is het kiezen van de juiste kam cruciaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *