Hallo,

Ik weet dat dun en volumineus haar, dat vaak onhandelbaar is, heel vervelend is. Als je je eigen haar zo zou omschrijven, dan heb ik vandaag een paar adviezen voor je. Zo dadelijk ga je leren hoe je het haar er volumineuzer kunt laten uitzien. Kijk welke effectieve cosmetica en accessoires je hierbij kunnen helpen.

Wat is dun haar eigenlijk?

Dun haar is gevoelig voor uitdroging, wat leidt tot gespleten haarpunten en broosheid. Dit heeft op zijn beurt een grote invloed op de manier waarop je het haar moet behandelen. Als je bijvoorbeeld de haren opzadelt met haarstyling of verzorgingsproducten, dan kun je bijdragen aan een vette hoofdhuid. Ook kan onvoldoende hydratatie en voeding tot ernstige haarbeschadiging zorgen. Bovendien weet dun haar niet hoe het bestand is tegen sommige extreme weersomstandigheden: hoge temperatuur, harde wind, ijskoud weer. Dunne haren worden ook beschadigd door te vaak en onzorgvuldig te worden blootgesteld aan de hitte van het stylen en verven.

Hoe kun je het haarvolume vergroten? Nuttige producten

De eenvoudigste manier om de volumineuze haarlook te creëren is door de juiste haarstylingtechnieken toe te passen. In drogisterijen kun je cosmetica vinden die ontworpen zijn om deze taak uit te voeren. Geef muizen, haarspuiten en lakken een kans. Dergelijke producten moeten licht en niet belastend zijn, en wat nog belangrijker is, ze moeten worden aangebracht door de instructies op de verpakking te volgen. Als je je haar omdraait terwijl je buigt, kun je er zeker van zijn dat je haren op natuurlijke wijze aan volume winnen.

Natuurlijk zullen sommige kappersaccessoires je helpen om meer body aan het haar toe te voegen. Een grote, ronde borstel is ontzettend handig tijdens het drogen van je haar. Blijf het haar lok voor lok borstelen en til elk van die lokken op. Een gelijkwaardig effect kan worden bereikt wanneer je grote haarrollers gebruikt. Was het haar, breng mousse aan, zet de rollers op en gebruik een zachte en warme luchtstroom van je haardroger. Haal de rollers er na 15 minuten af en werk het kapsel met je vingers af.

Ik raad je ook aan om altijd een droogshampoo bij je te dragen. Deze cosmetica absorbeert niet alleen het teveel aan talg, maar beperkt ook de talgproductie. Ook is droogshampoo in staat om je haar bij de wortels op te liften en het haarvolume te stimuleren. Klinkt goed, ik weet het.

Dun haar zonder volume? Dingen waar je uit de buurt van moet blijven

Als je tips voor dunne haarverzorging volgt, dan moet je weten dat een van de ergste dingen die je mogelijk kunt doen is te veel van een haarstylingproduct aan te brengen. Vergeet bijvoorbeeld niet dat een haarmasker van oorhoogte naar beneden moet worden aangebracht. Als je een haarmasker op je hoofdhuid doet, moet je daarna wel een trichologische cleaning peel voor je hoofdhuid opdoen. Dit product verwijdert het teveel aan haarmasker, dode huidcellen, onzuiverheden en talg. Het haar wordt versterkt en ziet er mooier uit.

Probeer ook niet te slapen met nat haar. Anders verliezen de haren hun volume. Het is ook de moeite waard om te beseffen dat het vochtgehalte bacteriën kan stimuleren om zich te vermenigvuldigen op je haar en vochtige kussenslopen. Als je je haar daarom voor het slapengaan hebt gewassen, laat het dan aan de lucht drogen of gebruik een haardroger voordat je naar bed gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *