Fijn, plat, slap haar… Als dat ook je kapsel is, dan zit je hier goed. In de post leer je hoe je het volume van je haar kunt verdubbelen, welke producten je moet gebruiken en hoe je het volume langer kunt behouden. Ga lekker zitten en lees verder!

Oma’s manier voor meer volume

Appelciderazijnspoeling, kruiden en ricinusolie zijn maar een paar trucjes die onze oma’s hadden om het haar meer volume te geven. Het belangrijkste om te onthouden is om ze regelmatig te gebruiken en ze te blijven gebruiken, omdat natuurlijke producten langzamer werken dan de kant-en-klare. Aan de andere kant is het een voordeel dat ze van Moeder Natuur komen.

Oliebehandelingen voor volumineus haar

Het aanbrengen van oliën op het haar is gericht op het vergroten van het volume, het voeden van het haar, het stimuleren van de glans en het vergemakkelijken van de styling. Het succes van de behandeling hangt af van de keuze van de juiste olie voor de porositeit van je haar. Breng de oliën meerdere malen per week aan op droog of nat haar. Het is ook belangrijk dat je de olie goed uitspoelt.

Consistentie van het product ten opzichte van de haarstructuur

Kies producten die licht zijn, een versterkend effect hebben en het haar niet verzwaren. Zorg ervoor dat een product is ontworpen voor jouw haartype voordat je een aankoop doet. Dit geldt voor verschillende cosmetica: was-, conditionerings- en stylingproducten.

Hoe het haar op de juiste manier wassen?

Maak het haar vochtig en laat wat shampoo tussen de handpalmen schuimen. Breng het vervolgens aan op de haarwortels en de hoofdhuid. Masseer de huid met de vingertoppen om de doorbloeding te bevorderen, de haarzakjes te versterken en de haarwortels op te liften. Spoel het haar goed af met lauw water om het af te maken.

Neem de schaar

Het is het laatste redmiddel en toch de enige die werkt als je het moeilijk vindt om lang haar te laten groeien. Het juiste kapsel verhoogt het volume en je kunt laagjes krijgen. Een bob is ook een goede keuze voor meisjes die meer volume willen.

De juiste haarroutine is de sleutel…

Het haarvolume kan worden vergroot door de juiste föhn, styling en borstelroutine. Vergeet niet een hittebeschermer te gebruiken voor het föhnen en breng cosmetica aan die geschikt is voor jouw haartype en haarconditie. Probeer voor de kamroutine een ontklitter om onnodige schade te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *