Wimpers, wimpers, wimpers… we zijn er gek op. Wie van jullie niet? Jij mag de eerste steen gooien ;)… en ik heb het niet over steenpoeder, mijn lieveling.

Wimpers zijn de essentie van make-up en zorgen ervoor dat jouw gezicht er direct uitgerust uitziet en de look lijkt diepgaand.

We kunnen ermee omgaan en we weten hoe. Daarom steken we zoveel focus in de keuze van mascara. Meestal zijn er twee criteria van belong:

<3 de commercial (ik weet dat sommigen van jullie misschien beledigd worden als ik dit suggereer, maar de opvallendheid en en wimpers van de modellen heeft invloed op onze verbeelding

<3 het stokje – dit lijkt duidelijk: je hebt je favoriete vorm van het stokje, dus de keuze wordt verkleind tot of het stokje silicoon of synthetisch moet zijn. De meerderheid van vrouwen kiezen de synthetisch stok omdat zij deze simpelweg beter (en langer) kennen. Velen van ons geloven ten onrechte dat het stokje met siliconen borstelhaartjes de wimperhaartjes kan doen klonteren. Ondertussen is het het siliconenstokje dat het synthetische stokje jaar op jaar overtreft. Het siliconen stokje is zeker veel preciezer en effectiever, het trekt niet aan de wimpers en schoonhouden is eenvoudig.

Zijn de twee bovenstaande punten voldoende om de juiste mascara te kiezen? Zijn dit wel autoriteiten als criteria die de aankoop van mascara altijd kunnen vergemakkelijken?
Ik heb slecht nieuws voor jullie, meiden.

Zelfs als Eva Longoria jou vertelt dat je het waard bent – ren dan niet gelijk naar de winkel. Geef het even de tijd, denk erover na, lees mijn gids en ga alleen dan winkelen.

Dit zijn de geheimen van een goede mascara:

  1. Verpakking – we besteden er niet veel aandacht aan, maar het is extreem belangrijk. Het gebeurde mij maar al te vaak dat de rubberen stop aan de bovenkant blijft plakken en zijn (belangrijke) taak niet meer vervult. Als gevolg blijft het product in overtollige hoeveelheden op het stokje zitten – het was nutteloos. Het is niet mogelijk dat ik “dit” in de buurt van mijn ogen breng. Een solide verpakking is een basis en straalt klantenzorg uit.
  2. Stokje – ja, hier blijft alles zoals het was – het is het meest belangrijk. Het creëert de gehele make-up. Het verkeerde stokje kan zelfs de beste formule waardeloos maken. Het beste stokje is gemaakt van siliconen omdat het precies is en gemakkelijk schoon te houden… Ik neem aan dat ik jullie niet hoef te vertellen hoe belangrijk het is om je mascarastokje schoon te maken? 😉 Uiteraard raad ik het kopen van rare stokjes af, waarvan het gebruik onduidelijk is. Het is geweldig wanneer het stokje richting het uiteinde smaller wordt – hiermee kun je zelfs op de kortste wimpers mascara aanbrengen.
  3. Mascaraformule – niet velen van ons besteden er veel aandacht aan – de ingrediënten en of de formule niet te invasief is. Met andere woorden, of de mascara naast de spectaculaire make-up die het onze wimpers geeft… ook iets meer geeft; iets dat ze mooi en goed verzorgd maakt, maar ook zorgt dat ze niet maanden na gebruik van mascara uitvallen.

Controleer je mascara voor dat “iets speciaals” dat jouw wimpers kan helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *