Ken je goede manieren om make-up zo lang mogelijk te dragen en wel op zo’n manier dat het er aan het einde van het feest net zo goed uitziet als dat je je huis verliet? Ik ga je mijn technieken vertellen!

Het ding met make-up is dat het een beetje lijkt op kleding – het vervaagt soms, slijt weg, de kleur blijft niet kloppen. Natuurlijk kun je in beide gevallen de frisse uitstraling herstellen, maar volgens mij is het zeker beter om dergelijke situaties te voorkomen. De kleuren van onze kleding zullen niet vervagen als we speciale wasverzachter toevoegen. En make-up? Nou, er zijn ook veel manieren om dit te verhelpen.

Fixen van feestmake-up

De waarheid is dat het niet zoveel uitmaakt als onze gewone dagelijkse make-up lang blijft zitten, want in de meeste gevallen is het minimalistisch (dat geldt tenminste voor mij en de meeste vrouwen die ik ken).

We beginnen ons af te vragen hoe we de levensduur van onze make-up kunnen verlengen als we ons klaar maken voor een belangrijk feestje. Hoe meer kleurcosmetica we aanbrengen en hoe meer we ons vastklampen aan het uiteindelijke effect, hoe meer we ons bekommeren om wat we net gecreëerd hebben.

In het geval van feestmake-up gaat het erom dat we het bestand maken tegen de zware omstandigheden die zo’n situatie veroorzaakt – veel beweging, hoge temperatuur, zweet en het afvegen van de make-up, bijvoorbeeld bij het regelmatig met de hand terug schrapen van het haar, wanneer het midden in ons gezicht valt.

Hoe kan ik make-up langer dragen?

De eenvoudigste en meest gebruikte methoden zijn het aanbrengen van speciale fixeerpreparaten (zogenaamde fixeermiddelen) of make-upbases/primers. Persoonlijk gebruik ik ze vaak als ik me voorbereid op een belangrijke evenemtn en ik wil dat mijn make-up zo lang mogelijk meegaat. Wat kan ik aanbevelen?

De meest populaire cosmetische producten waardoor je make-up zo lang mogelijk blijft zitten zijn:

  1. Make-up basis/primer – de eerste cosmetica waar je aan moet denken is een goede make-up basis. Al een laagje van het product is voldoende om de huid glad te maken en klaar te maken voor de kleurcosmetica. Make-up basis verbetert de grip van de beautyproducten en voorkomt het maskereffect.
  2. Transparant poeder – een poeder is niet alleen een cosmetica die de huid mat maakt en deze onzuivere glans voorkomt. Het werkt ook prima als product dat het dragen van make-up verlengt. Je hoeft alleen maar je gezicht ermee te bestrooien, het beste is als je een pluizige poederdons gebruikt om de make-up langer te laten zitten.
  3. Setting spray – voordat je naar een feestje gaat, kun je proberen een setting spray aan te brengen waardoor je make-up langer blijft zitten. Dit is een ongelooflijk makkelijk te gebruiken cosmetica die het gezicht omhult met een delicate nevel. De verstuiver vergemakkelijkt het aanbrengen, het is erg handig. Setting spray laat de kleurcosmetica samensmelten en verlengt de levensduur van elk ervan.
  4. Make-up fixer – het sterkste wapen is make-up fixer. Sommige mensen noemen het ook wel gezichtsspray. Bij het spuiten hecht het zich aan de gezichtshuid en creëert het een onzichtbare laag die de hele make-up waterdicht maakt.

Mijn manieren om make-up langer te laten zitten

Maak je geen zorgen, want je kunt zonder al deze make-up fixers! Er zijn genoeg manieren om je make-up lang onberispelijk te houden. Hier zijn mijn trucs voor maximaal duurzame make-up die de hele nacht goed blijft zitten.

➔ Voorafgaand aan het feestje

Ik probeer dit altijd goed genoeg te benadrukken: de levensduur van make-up hangt af van onze huidconditie.

Het is vrij duidelijk. Als de huid niet goed gehydrateerd is, kun je ofwel kleine droge huidschilfers zien of het wordt vet, dus geen enkele vorm van make-up heeft een verandering om er goed uit te zien op zo’n teint. Wel, in het begin…

Verzorg daarom een avond voor het feestje je gezicht wat extra. Reinig de huid eerst grondig en breng een grofkorrelige of enzymatische peeling aan. Als je eenmaal van de dode huidcellen af bent, begint de tijd voor diepe voeding. Natuurlijk is het beste in dit geval een hydraterend masker, maar je kunt ook een serum nemen. Het is cruciaal om je huid een vitaminekick te geven waardoor ze mooi wordt, gladgestreken en zelfs goed in de ochtend.

➔ De huid klaar maken voor make-up

Als je geen make-up basis hebt, ga dan met een ander product. Wat in het bijzonder? Er zijn veel alternatieven, maar de meest frequente die ik gebruik:

  • natuurlijke aloë gel
  • favoriete vochtinbrengende crème
  • een lichte olie, bijvoorbeeld amandel

Net als make-up basis geeft elk van de voorgestelde oplossingen de huid een gladde, zachte en hydraterende werking waardoor de make-up beter blijft zitten en langer onaangeroerd blijft. En dit is wat je wilt, toch?

➔ De juiste techniek voor het aanbrengen van make-up

Weet je dat de juiste techniek van het aanbrengen van make-up ook van invloed is op de draagbaarheid ervan? Hoe doe je het op de juiste manier?

Het belangrijkste is het aanbrengen van make-up met de juiste accessoires. Als we niet genoeg tijd hebben, kunnen we dagelijks onze vingers gebruiken om kleurcosmetica aan te brengen, maar in andere situaties is dat niet aan te raden. Als je je klaarmaakt voor een feestje en je zorgt ervoor dat je make-up lang goed blijft, gebruik dan borstels en sponzen om het aan te brengen. Veeg het niet op de huid, maar druk erop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *