Hoi, meiden!

Helaas hebben we niet allemaal een prachtige haarstijl. De meeste vrouwen hebben onhandelbaar, beschadigd en zwak haar. Gelukkig zijn er een paar simpele methodes die je lokken sterk, glanzend en gezond maken. Je vindt ze allemaal in mijn post. Lees maar verder!

Kroezend haar en losse plukken

Haar wordt meestal kroezig door water en vocht dat het opneemt uit de omgeving. Het is een haartype dat moeilijk te stylen is, en na enige tijd droog wordt. Waarom lijdt het haar aan losse plukken? De factoren die hier invloed op hebben, zijn meestal mutsen gemaakt van kunstmatige stoffen, hitte en luchtomstandigheden, samen met een onjuiste haarverzorging. Wat moet je doen om het te voorkomen? Om losse plukken en kroeshaar te verminderen, heb je nodig… handcrème. Gebruik een klein beetje van het product, en je lokken zullen glad en glanzend zijn. Een goede oplossing is om je haar te wassen met koud water, om de haarschubben te sluiten en tegelijkertijd het haaroppervlak gladder te maken. Om je haar goed te verzorgen, kun je conditioners en haarmaskers gebruiken, en het haar direct na het wassen in model brengen.

Haar zonder volume

Weinig volume is een probleem voor zwak en olieachtig haar. Als je van dit probleem af wilt komen, kun je een afspraak maken met een dermatoloog, die je producten voor talgreductie kan voorschrijven. Kun je je haar volume geven? Ja, natuurlijk. Gebruik je dagelijkse conditioner op alleen de punten. Borstel je haar met een kan die ook je volume kan verdubbelen. Als je je haar droogt, kun je je hoofd voorover buigen, en je haarwortels behandelen met wat volumeschuim.

Krullend haar

Een haartype dat extreem moeilijk is om in model te brengen en te verzorgen. Om je haar te temmen, kun je een goede kapper zoeken, die de beste knip- en stylemethode voor je kan vinden. Probeer het haar niet te veel aan te draaien, omdat dit zorgt voor losse plukken en lossere krullen. Om de lokken met een handdoek te drogen, kun je een katoenen doek gebruiken, of een katoenen T-shirt, om je krullen versterken. Was je haar eens of twee keer per week, en gebruik een hydraterende conditioner na elke wasbeurt. Spoel de shampoo uit met koud water; gebruik nooit heet water om je haar te wassen, want dit zal je kroes en olieachtige huid alleen maar versterken scalp.

Droog en beschadigd haar

Je hebt het waarschijnlijk beschadigd met hittebehandelingen. Misschien heeft het te maken met onvoldoende zorg, regelmatige kleurbehandelingen, ziekte, dieet, drugs of medicatie. Hoe behandel je droog en beschadigd haar? Gebruik dagelijks een conditioner die je laat zitten, en voor het wassen shampoo met eiwitten. Als je een föhn gebruikt, breng dan eerst een product aan dat je haar beschermt tegen de hitte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *