Meiden,

vandaag heb ik 3 korte, maar eerlijke reviews; ietwat ongebruikelijk, net zoals de producten waar ik het over ga hebben. Je weet dat ik een zwakke plek heb voor oogmakeupcosmetica, mascara in het bijzonder. Zo blijkt dat ik er vaak allerlei soorten van koop. De laatste tijd heb ik een review gedaan over mijn cosmeticatas. De dingen die ik op de bodem vond inspireerde me om dit bericht te schrijven.

Het blijkt namelijk dat ik een trotse eigenaresse ben van drie vreemde en ongebruikelijke mascara’s. De meeste van jullie kopen “zo iets” waarschijnlijk niet, anderen vragen zich af of zulke mascara wel werkt en hoe.

Dames, zonder verdere vertraging is hier mijn lijst met vreemdste mascara’s:

  1. Estee Lauder Turbo Lash — is een mooie mascara die… vibreert wanneer je het aanbrengt. Ik heb eigenlijk geen idee waarom ik deze heb. Ten eerste heeft het een synthetisch borsteltje waar ik een hekel aan heb en ten tweede heb ik een onaangename ervaring met andere vibrerende mascara — Lancome Oscillation. Helaas en tot groot ongenoegen moet ik jullie informeren dat de vibraties geen goed doen. Niet alleen dat, je moet volhouden en vertrouwen hebben dat je dit product niet in je oog steekt, maar het stokje kan ook de wimpers pakken en er een uittrekken die niet goed in de follikels zit. Ik raad het ten zeerste af.
  2. Avon Mega Effects Mascara — deze mascara vibreert niet maar is zo ongebruikelijk dat je geen idee hebt hoe je het moet aanbrengen. Het is extreem breed en plat en ziet er meer uit als een wimperkruller dan een mascara. Hoe dan ook, de manier van aanbrengen is in feite vergelijkbaar. Het stokje (nou ja, het woord stokje is hier betekenisloos) is plat en ziet eruit als een siliconen kam in de vorm van een halev maan. Toen mijn vriend deze mascara zag, zei hij dat het eruit zag als een ijslollie. Het heeft wel iets. De mascara schuif je uit de verpakking, je kunt het puntje van het stokje buigen en gebruiken in deze ongewone positie. Ik was sceptisch over dit idee en kocht het alleen om te kijken hoe het werkt. Het bleek — tot mijn verrassing — dat deze mascara fenomenaal is. De buigzame handgreep zorgt ervoor dat je nooit je oogleden verpest tijdens het aanbrengen en de brede, precieze stok grijpt elke wimper perfect. Deze mascara heeft mijn test doorstaan, maar hij faalt als het gaat om duurzaamheid: na slechts 3 uur merkte ik dat de mascara kruimelde en in mijn ogen terechtkwam.
  3. Guerlain La Petite Robe Noire — mascara bedoeld om de wimpers langer en dikker te laten lijken, en om de wimpers te scheiden. Ik geef toe dat ik houd van producten van Guerlain, echter deze mascara… het schrikt mij af met zijn verpakking. Bovenop het flesje zit een lelijk plastic hartje waardoor ik me voel alsof ik me in een tekenfilm over ponies bevind. Het stokje heeft de vorm van een kegel met een bal erop. Als het gaat om de make-up, heb ik er niets tegen, omdat deze vorm perfect elke wimper grijpt en scheidt. Desondanks verwacht ik meer dan de mascara in deze prijscategorie en ondertussen zien mijn wimper er heel… (te?) gewoon uit. “Hartenstokje” :/ heeft de test niet doorstaan.

Nu dat ik deze vreemde mascara’s heb beschreven, weet ik niet wat ik met ze moet doen. Het zou het beste zijn om ze in een tijdscapsule te begraven — misschien dat de volgende generatie vrouwen er wat aan heeft…?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *