Hoi prachtige mensen!

Vandaag ga ik TWEE PRODUCTEN VERGELIJKEN: twee self-tanners: 60 Minutes en Flawless van Fake Bake. Ik ben net klaar met het testen van beide producten en ik ben er helemaal klaar voor om mijn ervaring met je te delen!

Waarom Fake Bake?

Is er iemand die de self-tanners van Fake Bake niet kent? Ik heb het idee dat de populariteit van dit merk zo groot is dat zelfs mensen die niks geven om een bruine kleur het merk kennen. Fake Bake is het meest populaire merk van premium self-tanners. Wat houdt dit in?

Premium gaat het meest over de prijs. De self-tanners van Fake Bake zijn akelig duur, om de producten te kunnen kopen geef je een klein fortuin uit. Ik denk dat de duurste self-tanner (Flawless Coconut Serum) verpakt is in een wit-met-gouden verpakking.

Ik heb twee vloeibare self-tanners gekozen: 60 Minutes en Flawless. Ze zien er bijna hetzelfde uit en zijn even populair, maar er zijn een aantal verschillen. Laten we ze vergelijken!

Self-tanners van Fake Bake

Wat hebben deze producten van Fake Bake gemeen (naast de hoge prijs)?

Het zijn vrij uitzonderlijke self-tanners die (ondanks de andere consistentie) vergelijkbare effecten geven. De bijzonder natuurlijke tan kan bereikt worden door een trio van bronzing substanties die (voor zover ik weet) DHA, DMI en erythrulose heten.

Dit zijn geen doorsnee stoffen voor self-tanners. Ze zijn verantwoordelijk voor het natuurlijke effect en hebben een langzamer effect, wat meer lijkt op het natuurlijke proces van bruin worden. Daarnaast hebben ze nog een andere kwaliteit: het effect houdt lang aan, tot een aantal weken.

Self-tanner 1: 60 Minutes van Fake Bake

Ik ben gestart met 60 Minutes van Fake Bake. Er wordt gezegd dat dit de beste self-tanner is voor beginners omdat het een subtiel effect geeft en je helpt om een self-tanner op jouw eigen manier aan te brengen. Wat moet je weten over 60 Minutes van Fake Bake? Er zijn een paar dingen die ik je wil vertellen:

  • De naam refereert aan de methode van gebruik: de fabrikant raadt aan om de self-tanner na 60 minuten te verwijderen. Je moet het zeker niet langer dan 3 uur laten zitten, dan gaat het de huid irriteren.
  • Ik was positief verrast door de tropische geur van deze self-tanner. Helaas vervliegt de geur ook snel en kreeg het dezelfde geur als vergelijkbare producten.
  • Dit is een vloeibare self-tanner die snel geabsorbeerd wordt en makkelijk te verspreiden is over het lichaam (zeker als je de meegeleverde handschoenen gebruikt).
  • Het gebruik is snel en de effecten duren tot wel 2 weken (als je geen scrub gebruikt).
  • Een grote plus voor de hoge efficiëntie: één verpakking gaat 6 maanden (of langer) mee (bij regelmatig gebruik).

Self-tanner 2: Flawless van Fake Bake

Ik was totaal tevreden met de effecten van 60 Minutes maar ik besloot toch om Flawless van Fake Bake ook een kans te geven. Ik wilde tenslotte een vergelijking en ik was ook wel benieuwd naar de effecten van het product. Dit zijn mijn observaties.

  • De versie van de self-tanner moet langer op het lichaam blijven zitten. Het moet niet eerder dan 6-8 uur later verwijderd worden.
  • De geur is veel minder lekker. In het begin is het niet zo slecht maar later krijgt het een typische self-tanner geur.
  • Net als 60 Minutes is Flawless een vloeibare self-tanner die makkelijk te verspreiden is over het lichaam. Het heeft meer tijd nodig om te absorberen. Ik heb het minstens 2 uur voordat ik naar bed ging gebruikt en ik wil je aanraden om hetzelfde te doen.
  • Als het aankomt op het resultaat: dit houdt 2 weken aan, wat prima is voor mij.
  • De grootste troef van Flawless is het resultaat: een natuurlijke tan alsof je een week of 2 op een eiland hebt gezeten.

Zou ik Fake Bake aanraden?

Ik was in het begin niet overtuigd dat deze self-tanners goed zouden zijn. Hoge prijs, vloeibaar (het leek lastig aan te brengen).. ik dacht dat het geldverspilling was.

Het bleek toch een goede keus te zijn, de self-tanners van Fake Bake hebben GEWELDIGE EFFECTEN. De tan ziet er natuurlijk uit, geen vlekken en blijft zo 2 weken zitten. Ik was positief verrast van dit natuurlijke effect omdat het weinig moeite kost, het aanbrengen is simpel.

Ik ga Fake Bake zeker weer kopen. De vraag is alleen, welke kies ik? 60 Minutes of toch het sterkere Flawless? Hmm..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *