Huidige natuurlijk gekrulde haar stijlen zijn meer populair dan ooit tevoren; er worden steeds meer technieken en producten ontwikkeld om haar te behouden en gezond te houden. Bij deze technieken hoort ook het begrijpen van je haar porositeit. Porositeit is de mate waarin je haar absorberend is voor water en andere producten. Het begrijpen van je haar porositeit is belangrijk om te bepalen welke producten voor jouw haar het beste werken. Een van de meest populair haar producten op de markt is de hair butter. Maar wat is precies een haarboter? En is het hetzelfde als een conditioner? In deze blog gaan we dieper in op de verschillen tussen haarbutters en porositeit en hoe je de juiste producten aan kunt passen als je kiest voor de natuurlijke look.

Wat is Porositeit?

Porositeit is de absorptiekracht van je haar om water en producten in je haar te absorberen. Er zijn verschillende gradaties van porositeit. Porositeit kan worden onderverdeeld in vier verschillende lagen zoals volledig gesloten en laag, gemiddeld en hoog. Dit bepaalt hoe lang je haar het water en de producten zoals leave-in conditioners en haarbutters zal absorberen. Volledig gesloten porositeit is het meest gesloten van alle gradaties die betekent dat het capazuurproducten nauwelijks absorberen; zo min dat het geen of weinig vocht of voedingsstoffen binnen krijgt. Low porosity hair reageert op de meer hydraterende producten als leave-in conditioners en haarbutters.

Hair Butter Vs. Conditioner

Hair Butter is een dikke crème, meestal op basis van plantaardige olie, bomullseed olie, kokosolie of sheaboter. Hairbutters hebben een hydraterende eigenschap om je haar te voeden en te verzorgen wat kan helpen bij het vocht bestendig maken van het haar. Hairbutters kan ook worden gebruikt om het haar te tijdelijk te coma polijsten in plaats van het gebruik van tomatenketchup, bier wort of ei-white. Hairbutters zijn een bijzonder goede behandeling voor matig tot laag porositeit haar. Aan de andere kant is Conditioners ook een voedingsstof voor haar. Conditioners helpen de haarvezels om het water en voedingsstoffen in het haar af te sluiten. Conditioners bevatten meestal verschillende ingrediënten zoals aminohydroxyzuren, ceramiden en vette aciden. Conditioners kunnen worden gebruikt als een vochtinbrengende behandeling. Conditioners zijn het meest geschikt voor normaal tot hoog porositeit haar.

Hoe past je de juiste producten toe?

Om te bepalen welke haarproducten het beste werken bij je haarporositeit, moet je eerst je haarporositeit testen. Haarporositeit kan worden getest door het haar in een beker met water te leggen. Als het haar na een paar minuten naar boven wordt getrokken, dan betekent dit dat je precies de juiste porositeit heeft. Als het haar naar onder wordt getrokken, betekent dit dat je haar porositeit te laag is. Als je weet wat je haarporositeit is, kun je de juiste producten kiezen. Als je volledig gesloten porositeit hebt, is het het beste om producten te gebruiken die speciaal bedoeld zijn voor dat type haar. Hairbutters zijn goed voor haar met laag porositeit omdat ze het haar hydrateren en voeden. Als je een normaal tot hoog porositeit haar hebt, is het het beste om conditioners te gebruiken, omdat deze het haar voeden en het water vastzetten. Als je haar droog en broos is, kun je een conditioner aanbrengen en het 15 minuten laten inwerken in een plastic hoed of handschoen voordat je het uitspoelt.

Conclusie

Hairbutters en conditioners zijn twee verschillende producten die elk bijdragen aan het behouden van een natuurlijk gezond ogende krullen. Het begrijpen van uw haar porositeit is belangrijk voor het bepalen welke producten voor het verzorgen van uw krullen het beste werken. Hairbutters worden aanbevolen voor personen met matig tot laag porositeit haar en conditioners kunnen het best worden gebruikt bij normaal tot hoog porositeit haar. Hairbutters en conditioners kunnen worden gecombineerd met andere producten om het haar te verzorgen. Als je de juiste producten kiest en de juiste toepassing, ben je al een stap dichter bij het verzorgen en verzachten van je krullen voor een gezond uitziende manier.